Kontrast:
Czcionka:
A
A
A
2022-01-03 13:17:55

POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty

Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Łasinie z terenu województwa Kujawsko- Pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),

Pomoc żywnościowa trafiła do 706 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Kujawsko- Pomorskiego.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

 30.239,49 ton żywności;

 3530 paczek żywnościowych;

 0 posiłków;

 W ramach POPŻ Podprogram2020 dla 4 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej - 0 spotkań dla  0 uczestników
  • żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 1 uczestnika
  • Kulinarnych - 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Niemarnowania żywności - 3 spotkania dla 3 Uczestników
  • Innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla 0 Uczestników

 

Warsztaty edukacyjne były przeprowadzane w formie zdalnych konsultacji telefonicznych.

Ta strona używa Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.